Krydderkage.dk Opskrifter på krydderkage
Så er der krydderkage…. 🙂
Alle kender vel krydderkage.
Jeg tro de fleste kan huske krydderkage fra da de var børn. Det var som barn jeg første gang smagte krydderkage og havde så glemt alt om krydderkage. Lige indtil at min Mormor bagte den igen til mig 🙂
Nu bager vi tit krydderkage hjemme hos os. Vi tester forskellige opskrifter af og lægger dem her på siden.
Fordelen ved krydderkage er at den er nem at lave og kan holde sig frisk i flere dage.
Den kan også fryse ned. Så har man altid en kage hvis der skulle komme gæster.
Krydderkagen kan også deles og fyldes med smørcreme, den er vildt lækker.
Her er de opskrifter vi har prøvet:
Krydderkage opskrift 1:
Dette skal du bruge:
200 gr smør
75 gr brun farin
100 gr sukker
1 æg
250 gr hvedemel
1 tsk natron
1 tsk allerhånde
1 tsk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt nellike
2 dl mælk
– rosiner, ja der er rosiner i en rigtig krydderkage. Jeg laver den dog uden 🙂
Sådan gør du:
– Sukker og smør røres sammen.
– æg tilsættes.
– Mel sigtes sammen med natron og tilsættes
– Tilsæt alle krydderierne (allerhånde,ingefær, kanel, kardemomme og nellike.)
– Røre dejen godt og tilsæt mælken.
– Tilsæt rosiner.
– Tag en form og smør dem.
– Kagen bages i en lille time ved 175 grader i en forvarmet ovn.
– Tjek om kagen har fået nok ved at stikke en kødnål ned i midten af kagen. Er der ikke noget, som hænger ved, er krydderkagen færdig.
Krydderkage opskrift 2:
Krydderkage med hvidtøl
Dette skal du bruge:
1 fl. sød hvidtøl
400 g mørk ferin
400 g hvedemel
1 tsk. natron
2 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
Igen måske rosiner 🙂
Sådan gør du:
– Ingredienser røres sammen i en skål til en klumpfri dej.
– Hæld dejen i en smurt form.
– Stil den i ovnen i ca. 50 min. ved 175 grader.
Flere opskrifter på vej…… 😉
I dag er international kagedag!!! Heldigt.
Det betyder du skal spise en masse kage……
Ps. det passer nu ikke, men spis bare kage i dag 😉
hej den nederste opskrift kender jeg som ølkage, smager så godt tror måske at den stammer fra sønderjylland 🙂
Hej og tak for en masse herlige opskrifter. Lige bagt og smagt Krydderkage 1. Jeg brugte så kokosolie og risdrik istedet for smør og mælk, da vi har intolerans for laktose her. Næste gang, lidt mindre sukker og ➕nødder og lidt rosiner. Nr. 2 a la ølkage, skal også prøves snart.
Mums
Hej og tak for en masse herlige opskrifter. Lige bagt og smagt Krydderkage 1. Jeg brugte så kokosolie og risdrik istedet for smør og mælk, da vi har intolerans for laktose her. Næste gang, lidt mindre sukker og ➕nødder og lidt rosiner. Nr. 2 a la ølkage, skal også prøves snart.
Mums
Natron, er det ikke også det man kalder bagepulver?? Eller er det 2 forskellige ting??
Hej Gert,
Begge to er hævemidler, men der er forskel i sammensætningen.
Hvilken form skal bruges til krydderkage 1? Er det en brødform?
Skal der ikke æg i opskrift nr. 2?
Hej
Skal have mødregruppe i morgen og vil bage kage nr 1. Har dog et spørgsmål. Er det varmluft eller alm. Varme der skal bruges?
Mvh. Marie Louise
Hej Marie,
Jeg bruger altid varmluft, bare ved en lidt lavere varme.
Men du kan bruge begge dele.
Hej.. Er det alm smør eller smeltet smør ?
Blød smør vil jeg bruge.